Ingrediënten voor 4 personen, bereidingstijd: 45 minuten

  • 24 cannelloni buisjes pasta
  • 150 gram geraspte kaas KALTBACH Appenzeller®
  • 24 reepjes spek
  • Pulled chicken
  • BBQ saus
  • Rucola

Ingrediënten voor de pulled chicken

  • 2 hele scharrelkippen of twee kilo kippendijen (met vel) bv. van Plukon
  • 40 gram zeezout
  • 6 eetlepels van je favoriete BBQ saus

Chicken Rub

  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 gram witte suiker
  • 50 gram paprikapoeder
  • 25 gram knoflookpoeder
  • 2 eetlepels versgemalen peper
  • 2 eetlepels gemberpoeder
  • 2 eetlepels uienpoeder
  • 2 eetlepels gedroogde tijm

Tools

  • Gietijzeren pan of ovenschaal
  • Smoke generator
  • Twee vorken

Bereidingswijze

  1. Snijd de kippetjes in stukken en haal het vel voorzichtig van de kip. Het vel rooster je apart van de pulled chicken, voor een krokante bite.
  2. Maak de chicken rub door alle ingrediënten met elkaar te mengen in een kom. Besprenkel de kipstukken met het zeezout en leg deze 2 uur te rusten in de koelkast. Veeg daarna het zeezout van de kip en besprenkel deze uitbundig met de chicken rub.
  3. Leg de kippendelen op het grillrooster en gaar de kip indirect op 110 °C tot de kerntemperatuur van de kip 62 °C is.
  4. Stel je BBQ nu in op direct grillen en geef de kip een roast op ca. 175 °C tot het vel krokant is en de kip een kerntemperatuur heeft van ca. 70 °C.
  5. Haal vervolgens de kip van de BBQ, verwijder alle botjes en trek met een set bear claws of met twee vorken het kipvlees uit elkaar tot reepjes. Voeg 6 eetlepels BBQ saus toe aan de pulled chicken en crumble de gebakken kippenhuid er overheen.
  6. Meng de pulled chicken met de KALTBACH Appenzeller®, rucola en met een beetje BBQ saus.
  7. Vul de cannelloni buisjes met het mengsel dat je zojuist hebt gecreëerd en wikkel de spekreepjes zorgvuldig om de buisjes pasta heen.
  8. Gaar je cannelloni in 20 minuten in een gietijzeren pan op de BBQ (150°C).
  9. Bestrijk de cannelloni de laatste vijf minuten met BBQ saus voor een zoet-krokante buitenkant.