Ingrediënten voor 4 personen, bereidingstijd: 45 minuten
- 24 cannelloni buisjes pasta
- 150 gram geraspte kaas KALTBACH Appenzeller®
- 24 reepjes spek
- Pulled chicken
- BBQ saus
- Rucola
Ingrediënten voor de pulled chicken
- 2 hele scharrelkippen of twee kilo kippendijen (met vel) bv. van Plukon
- 40 gram zeezout
- 6 eetlepels van je favoriete BBQ saus
Chicken Rub
- 100 gram basterdsuiker
- 100 gram witte suiker
- 50 gram paprikapoeder
- 25 gram knoflookpoeder
- 2 eetlepels versgemalen peper
- 2 eetlepels gemberpoeder
- 2 eetlepels uienpoeder
- 2 eetlepels gedroogde tijm
Tools
- Gietijzeren pan of ovenschaal
- Smoke generator
- Twee vorken
Bereidingswijze
- Snijd de kippetjes in stukken en haal het vel voorzichtig van de kip. Het vel rooster je apart van de pulled chicken, voor een krokante bite.
- Maak de chicken rub door alle ingrediënten met elkaar te mengen in een kom. Besprenkel de kipstukken met het zeezout en leg deze 2 uur te rusten in de koelkast. Veeg daarna het zeezout van de kip en besprenkel deze uitbundig met de chicken rub.
- Leg de kippendelen op het grillrooster en gaar de kip indirect op 110 °C tot de kerntemperatuur van de kip 62 °C is.
- Stel je BBQ nu in op direct grillen en geef de kip een roast op ca. 175 °C tot het vel krokant is en de kip een kerntemperatuur heeft van ca. 70 °C.
- Haal vervolgens de kip van de BBQ, verwijder alle botjes en trek met een set bear claws of met twee vorken het kipvlees uit elkaar tot reepjes. Voeg 6 eetlepels BBQ saus toe aan de pulled chicken en crumble de gebakken kippenhuid er overheen.
- Meng de pulled chicken met de KALTBACH Appenzeller®, rucola en met een beetje BBQ saus.
- Vul de cannelloni buisjes met het mengsel dat je zojuist hebt gecreëerd en wikkel de spekreepjes zorgvuldig om de buisjes pasta heen.
- Gaar je cannelloni in 20 minuten in een gietijzeren pan op de BBQ (150°C).
- Bestrijk de cannelloni de laatste vijf minuten met BBQ saus voor een zoet-krokante buitenkant.