Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 ml melk
  • 250 ml droge witte wijn
  • 250 gram geraspte KALTBACH Le Gruyère AOP
  • 100 ml kookroom
  • 1 bos lente-ui
  • 1 rode ui
  • 4 sneetjes brood
  • 100 gram gekookte en gepelde rivierkreeftjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Toast met KALTBACH Le Gruyère AOP

  1. Steek uit het brood mooie rondes met een steker.
  2. Bestrooi de rondjes brood met olijfolie en strooi er wat peper en zout naar smaak op.
  3. Bak ze bruin in de oven op 200°C.
  4. Als ze bijna bruin zijn, strooi je de geraspte KALTBACH Le Gruyère AOP over de rondjes brood heen en plaats ze nog even in de oven zodat de kaas mooi smelt.

Olie van lente-ui

  1. Snijd de lente-ui in stukjes en gooi deze samen met 1 teen knoflook in de staafmixer.
  2. Voeg vervolgens olijfolie naar eigen inzicht toe en mix het geheel tot een fijne substantie.

Bereiding soep

  1. Snijd de rode ui en 2 teentjes knoflook fijn en fruit ze in de pan.
  2. Voeg de bouillon, witte wijn en melk toe en breng dit aan de kook.
  3. Voeg in gedeeltes de geraspte kaas toe en laat het mooi smelten in de pan.
  4. Breng nu de soep maximaal 1 minuut aan de kook, hierna laat je de soep ongeveer 15 minuten afgedekt staan, als dit is gedaan zeef je de soep.
  5. Breng hierna de soep op temperatuur en voeg de room toe.
  6. Proef de soep en voeg peper en zout naar smaak toe.
  7. Verdeel de rivierkreeftjes over warme diepe borden en giet de soep erop.
  8. Garneer de soep met druppeltjes van de olie.
  9. Leg als laatste een gebakken stukje brood met kaas in het midden.