Ingrediënten 4 personen, bereidingstijd: 30 minuten

  • 500 gram vastkokende aardappels, geschild
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 100 gram boter
  • 200 gram spekblokjes
  • 200 gram geraspte KALTBACH Emmentaler AOP

Tools

  • Rasp
  • Gietijzeren plaat of grote gietijzeren pan
  • Theedoek

Bereidingswijze

  1. Rasp de aardappels en doe deze vervolgens in een pan water met wat zout om verkleuring te voorkomen.
  2. Steek de BBQ aan op 180ºC, zet de gietijzeren pan erop en laat deze goed warm worden. Uiteraard kun je de rösti ook maken met een koekenpan in je eigen keuken!
  3. Rasp ondertussen ook de ui en fruit deze samen met spekjes in wat boter in de pan. Als je pan niet heel groot is, maak de rösti dan in verschillende batches.
  4. Haal de aardappelrasp uit het water en dep het volledig droog in een theedoek.
  5. Als de spekjes knapperig worden en de ui glazig, haal ze dan uit de pan en meng ze met de aardappelrasp en de KALTBACH Emmentaler AOP.
  6. Smelt vervolgens nog wat boter in de pan en verdeel het aardappelmengsel over de bodem, zodat er zoveel mogelijk contact tussen metaal en aardappel is. Draai de aardappelpannenkoek af en toe. Doe dit net zo lang tot dat de rösti wat steviger begint te worden. Voeg nog wat vet toe en vorm de rösti tot een grote ronde schijf.
  7. Controleer constant maar voorzichtig hoe hard het gaat met het bakken. Je wilt een gouden krokante buitenkant. Draai de rösti na 10 minuten om, voeg nog wat vet toe en bak de andere kant krokant.
  8. Maak het vervolgens af met een gebakken eitje en wat geraspte KALTBACH Emmentaler AOP en voila!