Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 parelhoenpoten
  • 2 eetlepels boter
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 theelepel szechuanpeper
  • 1 sjalot
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 mango
  • 2 grote gekookte rode bieten
  • 200 gram geraspte KALTBACH Emmentaler AOP
  • 3 eetlepels sojasaus, bijvoorbeeld Kikkoman
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 zoete aardappelen
  • Waterkers ter garnering, bijvoorbeeld Scarlet Cress
  • Zout

Bereidingswijze

  1. Verwijder het bovenbeentje van de parelhoenpoten, bestrooi ze met zout en gemalen szechuanpeper (royaal bestrooien). Bak de poten rondom aan in hete boter.
  2. Schil en hak de gember en sjalot fijn. Voeg de sjalot/gember toe aan de poten. Blus het geheel af met de witte wijn, sojasaus en gembersiroop. Doe een deksel op de pan en laat de poten minimaal 45 minuten smoren in het vocht.
  3. Snijd de mango (met schil) in ca. 5 mm dikte. Steek ze uit met een steker met een doorsnede van ca. 6 cm.
  4. Snijd ook de bieten in plakken van dezelfde dikte. Leg de plakken biet en mango om en om op elkaar (twee van ieder) en strooi op de plakken tussendoor en op de top steeds wat geraspte KALTBACH Emmentaler AOP. Steek de plakken vast met een cocktailprikker. Besprenkel de bovenkant met druppels gesmolten boter. Plaats de pakketjes 20 minuten op 150°C in een heteluchtoven.
  5. Kook ondertussen de zoete aardappelen met schil gaar. Giet ze daarna af en laat ze iets afkoelen. Verwijder vervolgens de schil en draai fijn tot een gladde puree met twee eetlepels geraspte KALTBACH Emmentaler AOP, peper en zout.
  6. Haal de poten uit de pan, leg ze op een ovenrek en laat nog 10 minuten op 150°C nagaren. Bind intussen de jus met een beetje aardappelzetmeel (aangemaakt met koud water) en breng de saus eventueel op smaak met zout.
  7. Garneer het gerecht zoals op de foto.