Onze Meesterwerken

KALTBACH fondue

Onze fondue is bijzonder omdat deze alleen het allerbeste bevat, namelijk KALTBACH Gruyère AOP, Emmentaler AOP, Raclette & Appenzeller®. De mix van vier verschillende KALTBACH kazen valt op door zijn intensieve aroma’s en maakt van uw fondueavond een ongelooflijke ervaring voor uw smaakpapillen. Deze fondue is soepel en romig genoeg om je hart te doen smelten!

Soepel & romig 

KALTBACH Emmentaler AOP

De kaas met karakteristieke gaten, is een echte delicatesse! Het nootachtig-pittige aroma ontwikkelt zich naarmate de kaas ouder wordt in het vochtige klimaat van onze zandstenengrot en door de expertise van onze grotmeesters. De natuurlijke zwartbruine korst, de witte kristallen en waterdruppels op het oppervlak – bekend als ‘tranen van geluk’ – onderscheiden de kaas als een grotgerijpt meesterwerk.

Zwitserse harde kaas: nootachtig, aromatisch & pittig
Rijping: 12 maanden

KALTBACH GOLD

Onze meester kaasmakers hebben zich opnieuw overtroffen bij dit nieuwe pronkstuk. De KALTBACH Gold heeft het perfecte smaakprofiel, een subtiele maar pikante smaak met een karameltoets wat zorgt voor een ideale balans. Een waar meesterwerk van kaaskunst, een “goudstuk” uit de beroemde KALTBACH grot.

Zwitserse half-harde kaas: Karameltoets & vol van smaak
Rijping: 6 maanden

KALTBACH CREAMY

De machtige rotsen van onze zandstenen grot en de sterke handen van onze grotmeesters kunnen ook iets zachts creëren: onze KALTBACH Creamy. Verrijkt met een extra portie room, biedt het een prachtige smelt-in-de-mond textuur, waardoor het populair is bij kaasliefhebbers over de hele wereld!

Zwitserse half-harde kaas: Extra romig & licht fruitig

Rijping: 4 maanden

KALTBACH APPENZELLER®

Het unieke aromatische karakter van deze kaas komt tot stand door het unieke samenspel tussen grot en meester. Naarmate elke dag verstrijkt, ontwikkelt het wiel scherpere aroma’s en wordt de korst steeds donkerder. Deze krachtige smaakervaring heeft een naam: KALTBACH Appenzeller®.

Zwitserse harde kaas: Intens kruidig & licht pittig
Rijping: 7 maanden

KALTBACH LE GRUYÈRE AOP

De smaak van onze KALTBACH Le Gruyère AOP is boven alles één ding: uniek! Net als onze KALTBACH grot. Immers alleen in dit perfecte klimaat kan onze klassieke kaas haar uitmuntende, fruitige en pittige smaak ontwikkelen en haar natuurlijke rustieke bruine korst vormen.

Zwitserse harde kaas: Sterk, fruitig & pittig

Rijping: 12 maanden

KALTBACH RACLETTE

Hoe kan een perfect Zwitsers nationaal gerecht nog beter worden gemaakt? Door verfijning! Door rijping in de grot en de verzorging van onze grotmeester ontwikkelt onze KALTBACH Raclette een intense aroma. De unieke smaakervaring zorgt gegarandeerd voor een gezellige avond!

Zwitserse half-harde kaas: Romig, pittig & kruidig
Rijping: 6 maanden