Ingrediënten voor 4 personen, bereidingstijd: 60 minuten

De basis

  • 4 Angus burgers
  • 4 Iberico burgers bv. The Frozen Butcher
  • 4 plakken KALTBACH Raclette
  • 4 plakken Cheddar
  • 4 hamburgerbroodjes met sesamzaadjes
  • 1 eetlepel kaneel
  • IJsbergsla bladeren

Surprise

  • 4 grote trostomaten
  • 1 kopje panko
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 1/2 kopje karnemelk
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 kopje tarwebloem
  • 100 ml zonnebloem- of koolzaadolie
  • Peper
  • Zout

De toppings

  • 8 augurken
  • 12 plakken ontbijtspek
  • 4 uien
  • 1 rode ui, in ringen
  • 4 eieren
  • 4 handjes gebakken uitjes, om te strooien

De saus

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 4 eetlepels ketchup
  • Optie: 4 el the Bastard papayasaus

De tools

  • 4 hele lange prikkers
  • BBQ tang
  • Kernthermometer
  • Keukenpapier
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze

Prep!

  1. Begin met de surprise op de burger. Daarvoor snijd je uit het midden van elke tomaat 2 dikke plakken.
  2. Doe vervolgens in drie aparte schaaltjes: bloem, een losgeklopt ei met karnemelk en als laatste panko met venkelzaad, peper en zout.
  3. Haal de tomaten door de bloem en het ei en wentel ze volledig in de panko.
  4. Meng alvast de mayonaise met sambal en snijd de rode ui in ringen.
  5. Bak de tomaatplakken in zonnebloemolie knapperig en bruin.

Time to cook!

  1. Strooi met een zeefje de kaneel over de Angus burgers.
  2. Grill ondertussen de binnenkanten van je doorgesneden broodjes krokant.
  3. Bak het ontbijtspek en laat het vet uitlekken op keukenpapier.
  4. Blaker de uien, maak ze schoon en vierendeel ze en bak de eieren in een gietijzeren pan (ze mogen niet echt groter worden dan je broodje).
  5. Grill de burgers naar jouw ideale kerntemperatuur. Met 55-58°C is medium de populaire keuze voor een burger. Leg de kaas erop en laat ze heel even rusten onder folie, maar pak ze niet in!
  6. Onze tip van onder naar boven:
    • Onderzijde broodje (eventueel ingesmeerd met papayasaus)
    • Blaadje sla met daarbovenop hamburger met cheddar
    • Gebakken uitje
    • Knapperige tomaatplak
    • Blaadje sla
    • Gebakken ei
    • Uitgebakken spek
    • Augurk
    • Nog een blaadje sla
    • Hamburger met KALTBACH Raclette
    • Ketchup
    • Geblakerde ui en rode ui
    • Bovenzijde broodje ingesmeerd met sambalmayonaise