Ingrediënten voor 4 personen, bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten pizza 

  • 500 ml warm water
  • 1 zakje gist
  • 1 theelepel suiker
  • 600 gram bloem
  • 1 theelepel zout

Carbonara (2 pizza’s)

  • 200 gram crème fraîche
  • 1 teen knoflook (geraspt)
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 150 gram uitgebakken spekjes
  • 2 eieren (alleen eigeel)
  • Versgemalen peper

Quattro Formaggi Stile Svizzero (2 pizza’s)

  • 200 gram tomatensaus
  • 100 gram KALTBACH Emmentaler AOP (geraspt)
  • 100 gram KALTBACH Le Gruyère AOP (geraspt)
  • 100 gram KALTBACH Appenzeller® (geraspt)
  • 100 gram KALTBACH Creamy (plakjes)
  • Versgemalen peper

Tools

  • Pizzasteen
  • Pizzaschep
  • Pizzacutter
  • Keukenmachine met deeghaak
  • Theedoek of keukenfolie

Bereidingswijze bodem

  • Gebruik een keukenmachine met deeghaak om het water, de gist en suiker te mengen. Na 10 minuten moet het gaan schuimen, dus voeg geleidelijk het water bij de bloem en het zout.
  • Als het deeg goed gemengd is, ga je met je handen kneden. Vergeet niet eerst wat bloem op je aanrecht te strooien.
  • Goed gemengd? Doe het deeg in een kom en dek het voor een half uur af met een vochtige theedoek. Zorg dat het deeg niet uitdroogt!
  • Maak van het deeg 4 gelijke bollen. Bestuif je aanrecht met nog meer bloem en duw met je vingertoppen het deeg alle kanten op.

Carbonara

  • Rasp de knoflook en gemalen peper door de crème fraîche en smeer je pizzabodem royaal in met het mengsel.
  • Beleg vervolgens met parmezaanse kaas, spekjes en mozzarella.
  • Breek de eieren voorzichtig op de pizza en doe alleen het eigeel op de pizza en schuif deze in je BBQ.

Quattro Formaggi Stile Svizzero

  • Rasp eerst de kazen allemaal apart.
  • Smeer je pizzabodem royaal in met de tomatensaus.
  • Beleg vervolgens de pizza met de geraspte KALTBACH Emmentaler AOP, Le Gruyère AOP en Appenzeller®. Geef de 3 verschillende kazen allemaal een eigen plaats op de pizza en top de pizza volledig af met de KALTBACH Creamy en vers gemalen peper.

BBQ Time

  • Stook de BBQ op tot 240ºC, de pizzasteen moet namelijk goed heet zijn.
  • Met een korte en krachtige beweging schuif je de pizza van je schep op de steen.
  • Draai de pizza na 45 seconden een kwartslag. Tussen de 5 a 10 minuten later is je pizza ready to eat.