Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 Conference peren
  • 1 citroen
  • 4 volle eetlepels ricotta
  • 4 plakken gedroogde ham (Parmaham of Serranoham)
  • 150 gram KALTBACH Creamy
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • Peper en zout
  • Blaadjes mint en rode besjes ter garnering

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 100°C. Smeer het ovenrek in met olie en leg hier de plakken gedroogde ham op. Laat de plakken in ongeveer 45 minuten drogen in de oven en laat ze hierna afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de peren doormidden. Let op: laat bij vier helften de steel eraan laat zitten. Deze gebruik je om te vullen.
  3. Schil de helften zonder steel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
  4. Halveer de citroen en wrijf de bovenkant van de te vullen peerhelften in met de citroen om verkleuring te voorkomen.
  5. Snijd de KALTBACH Creamy in blokjes en meng deze in een schaal met de blokjes peer, mosterd, ricotta, een beetje citroensap, peper en zout.
  6. Pak de vier peerhelften met steel en verwijder met een theelepel de klokhuizen, hiermee creëer je holtes om de peren te vullen.
  7. Bestrooi daarna de peerhelften met rietsuiker en karamelliseer de suiker met een brander.
  8. Vul de peren met het gemaakte kaasmengsel en garneer het geheel met de gedroogde ham, mint en rode besjes.