Ingrediënten voor 4 personen
- 4 Conference peren
- 1 citroen
- 4 volle eetlepels ricotta
- 4 plakken gedroogde ham (Parmaham of Serranoham)
- 150 gram KALTBACH Creamy
- 1 theelepel mosterd
- 2 eetlepels rietsuiker
- 1 theelepel zonnebloemolie
- Peper en zout
- Blaadjes mint en rode besjes ter garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 100°C. Smeer het ovenrek in met olie en leg hier de plakken gedroogde ham op. Laat de plakken in ongeveer 45 minuten drogen in de oven en laat ze hierna afkoelen.
- Snijd ondertussen de peren doormidden. Let op: laat bij vier helften de steel eraan laat zitten. Deze gebruik je om te vullen.
- Schil de helften zonder steel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Halveer de citroen en wrijf de bovenkant van de te vullen peerhelften in met de citroen om verkleuring te voorkomen.
- Snijd de KALTBACH Creamy in blokjes en meng deze in een schaal met de blokjes peer, mosterd, ricotta, een beetje citroensap, peper en zout.
- Pak de vier peerhelften met steel en verwijder met een theelepel de klokhuizen, hiermee creëer je holtes om de peren te vullen.
- Bestrooi daarna de peerhelften met rietsuiker en karamelliseer de suiker met een brander.
- Vul de peren met het gemaakte kaasmengsel en garneer het geheel met de gedroogde ham, mint en rode besjes.